Veelgestelde vragen > Bezonningsstudie > Conclusie rapportage

Conclusie Rapportage

Alle antwoorden op een rij!

Over het algemeen schrijven wij vrij beknopte conclusies als het gaat om bezonningsstudies. Wet- en regelgevingen zijn vrij beperkt waardoor wij een beperkte houvast hebben om uitgebreide conclusies te schrijven. Wij zijn een onafhankelijke partij die GEEN manipulatieve conclusies schrijft. Daarom worden wij naast particulieren ook vaak ingehuurd door overheidsinstanties en verzekeringspartijen. Wij presenteren afbeeldingen, een korte beschrijving van onze bevindingen en eventueel een voldoet of voldoet niet conclusie afhankelijk van de norm.

Het schrijven van uitgebreide conclusies, inclusief meningen over veel, of weinig hinder is niet aan ons. Iedere partij interpreteert dit op een andere manier, en hier gaan wij niet dieper op in. De afbeeldingen in de rapportage spreken voor zich.

De bepalingsmethode en software die beschikbaar zijn voor bezonningsstudies is niet perfect. Daarom is een kwantitieve studie op dit onderwerp niet betrouwbaar (presenteren van cijfers en percentages). Maar een kwalitatieve studie is wel betrouwbaar. Bezonningsstudies geven een goed beeld van de situatie, zeker door de vele afbeeldingen die gepresenteerd worden. Bekijk met alle partijen de situatie goed en kom samen tot een conclusie. Op deze manier heb je erg veel houvast aan een bezonningsstudie. Meningen zoals veel, of weinig hinder zijn subjectief. Zelfs als een zaak naar de rechtbank gaat, wordt er per rechter gekeken naar de situatie. Ook rechters hebben geen richtlijnen van veel of weinig.