Veelgestelde vragen > GPR Gebouw > Toepassingsgebied

Toepassingsgebied

Alle antwoorden op een rij!

Nee, een GPR Gebouw berekening is standaard niet verplicht voor de aanvraag omgevingsvergunning. Wel is het zo, dat sommige plangebieden aanvullende eisen stellen. Als dit zo is, dan communiceert de gemeente dit altijd vooraf. Aanvullende eisen binnen een plangebied komen overigens zelden voor. Vaak staat het in het teken voor duurzaamheid. De GPR Gebouw berekening gebruikt men dan vaak als duurzaamheid meetinstrument.

Verschillende gemeenten (bijv. Den Haag) geven korting op de bouwleges. Ook wel groene legeskorting genoemd. Deze korting kunt u krijgen als u aantoont dat u bouwplannen duurzaam zijn. Dit toont u aan met een GPR Gebouw berekening. Niet alle gemeenten bieden deze korting, dus vraag dit altijd zelf eerst even na bij de betreffende gemeenten.

Let op: Het krijgen van deze korting is niet eenvoudig, er dient hierbij zorgvuldig naar alle GPR Gebouw thema’s te worden gekeken. Vaak zijn extra investeringen in duurzame oplossingen noodzakelijk.

De GPR Gebouw berekening  is een methode voor de MIA (milieu investeringsaftrek). Ondernemers die investeren in duurzaam utilitair vastgoed kunnen een fiscaal voordeel krijgen.

Let op: Een GPR Gebouw berekening voor de MIA aanvragen moet worden uitgevoerd door een GPR expert. Wij zijn dit niet. Voor dit soort aanvragen kunt u dus niet bij ons terecht.