Veelgestelde vragen > Warmteverliesberekening > Installatie keuzes en invloed

Installatie keuzes en invloed

Alle antwoorden op een rij!

Ja, het hoofdtype ventilatiesysteem heeft een enorme invloed op de warmteverliesberekening. Een mechanisch ventilatiesysteem met een WTW-unit (gebalanceerd systeem) heeft een zeer positieve invloed op de berekening. Vaak resulteert dit in 30-40 % minder warmtevraag (uitgedrukt in vermogen kW) t.o.v. een natuurlijk ventilatiesysteem (toevoer roosters).

Varianten van hoofdtypes hebben weinig tot geen invloed in de formule: Denk hierbij aan een natuurlijke ventilatiesysteem met CO2 sturing t.o.v. een standaard natuurlijk ventilatie systeem. OF een WTW-unit met CO2 sturing i.v.m. een WTW-unit zonder CO2 sturing.

Meer informatie over natuurlijke of mechanische ventilatie vindt u hier:https://www.handelbouwadvies.nl/natuurlijke-of-mechanische-ventilatie/

Nee, het type warmtepomp heeft geen invloed op de berekening. Wel is het zo dat dat het vermogen (kW) dat u warmtepomp nodig heeft wordt opgewekt via elektra. Hoe energiezuiniger uw warmtepomp, hoe minder elektra u nodig heeft om het aantal kW te behalen. Het type warmtepomp heeft dus invloed op het elektraverbruik, niet op het aantal kW van de pomp.