Definitief maken van een voorlopig Energielabel

Een BENG berekening wordt ook wel het voorlopig energielabel genoemd. In dit artikel leggen we het volgende uit:

Energielabel voor nieuwbouwwoningen

Voor nieuwbouwwoningen heb je te maken met twee energielabels. Bij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor het bouwen van een nieuwbouwwoning is het verplicht om een BENG berekening op te laten stellen. Uit de BENG berekening komt een certificaat met daarop het voorlopig energielabel gepresenteerd. 

Zodra de woning is gebouwd, bent u verplicht om het energielabel definitief te laten maken.

Wat is een voorlopig energielabel?

Een voorlopig energielabel heb je nodig bij de aanvraag van een nieuw te bouwen gebouw. Onze Energie adviseurs zorgen er samen met de opdrachtgever voor dat het gebouw voldoet aan het bouwbesluit. Met een BENG berekening toon je aan dat de nieuwbouwplannen voldoen aan de energiezuinigheid eisen van de overheid. Aangezien het gebouw nog niet is gebouwd, noemt men het een voorlopig label.

Voorlopig energielabel

Hoe maak je een energielabel definitief?

Een voorlopig label moet definitief worden gemaakt. Het definitief maken van het label gebeurt zodra het gebouw wordt opgeleverd. Eén van onze adviseurs komt op locatie om te controleren of het gebouw is gebouwd zoals berekend. Als dit niet het geval is, wordt er een nieuwe berekening opgesteld. 

Nadat onze adviseur de gebouwde situatie heeft beoordeelt ontvangt u een definitief energielabel. Zowel het voorlopige als het definitieve label is verplicht voor nieuwbouw.

Definitief energielabel nodig voor nieuwbouw?

Neem contact op met Handel Bouw Advies of vraag een offerte aan. Wij zorgen ervoor dat het voorlopige label definitief wordt gemaakt.

Delen via social media