Energielabel Kantoor

Sinds 01-01-2023 heeft de overheid besloten dat een kantoorgebouw minimaal energielabel C moet hebben. Energielabel C staat in verhouding met de BENG 2 indicator, dit betekent dat het primair fossiele energieverbruik niet meer mag zijn dan 225 kWh per m² per jaar. Hoe minder fossiele energie u verbruikt, hoe beter het label. U kunt het fossiele energieverbruik eenvoudig terugdringen door beter te isoleren en/ of gebruik te maken van elektrische installaties zoals een warmtepomp. Een zeer effectieve manier om de BENG 2 te verbeteren is het plaatsen van zonnepanelen.  Zorg dat u zo snel mogelijk voldoet aan het label C plicht, gemeente en omgevingsdiensten handhaven hier streng op.

Energielabel Kantoor

Label C verplicht vanaf 01-01-2023 voor kantoren

Kantoorgebouwen groter dan 100 m² moeten verplicht minimaal energielabel C hebben. 

Controleer eerst of het kantoor een energielabel heeft. Via de website ep-online.nl voert u uw postcode + huisnummer in de zoekbalk in en kunt u kijken of uw kantoor een geldig energielabel heeft. Een energielabel is 10 jaar geldig. Als uw energielabel verlopen is, dient u opnieuw een energielabel op te laten stellen. Heeft u label C of hoger? dan hoeft u niets te doen.

Heeft uw kantoor geen energielabel of is het label D t/m G?

Heeft u label D, E, F of G? Dan bent u verplicht om het kantoor te verduurzamen. Vaak is het plaatsen van PV panelen voldoende om uw label op te hogen. Met de huidige energieprijzen is het natuurlijk ook geen slecht idee om uw kantoor te verduurzamen. Zo zal u niet alleen voldoen aan de minimale eisen, maar zal u ook flink besparen op de energiekosten. 

Heeft u geen label of heeft u label D, E, F of G? dan dient u een Energieprestatie (EP) adviseur in te schakelen. Handel Bouw Advies heeft diverse EP adviseurs en is BRL 9500 gecertificeerd. Wij kunnen u adviseren m.b.t. het verduurzamen van uw kantoor en wij kunnen voor u het energielabel op locatie opstellen.

Energielabel kantoor aanvragen?

Neem contact op met Handel Bouw Advies of vraag een offerte aan. Wij zorgen ervoor dat uw kantoor een energielabel krijgt.

Delen via social media